Wanneer je geconfronteerd wordt met een overlijden van je dierbare, kun je in het dagelijks leven het gevoel hebben er alleen voor te staan. Mensen in de omgeving weten soms niet wat het verlies precies betekent en weten niet goed hoe zij troost of steun kunnen bieden. Maar ook kan het moeilijk zijn omdat je een ander niet met je verdriet wilt lastigvallen. 

Samenkomen en in contact komen met gelijkgestemden kan helpend zijn. En hoewel ieder zijn of haar eigen proces doormaakt, is er herkenning en ‘leren’ we van elkaar. Dat is de kracht van lotgenotencontact. Dat daar behoefte aan is mag blijken uit het aantal deelnemers die we iedere maand hebben we met de wandeling en de (thema) ontmoetingsavonden in het Gele Huis.

In september 2022 zal ik, in samenwerking met Stichting Rouwgroep Breda van start gaan met de cursus ‘Ik Rouw’. Daarin wil ik met een kleine, vaste groep deelnemers gedurende een vijftal bijeenkomsten dieper ingaan op specifieke thema’s rondom rouw en verlies. Naast aandacht voor kennismaking met elkaar als groep, zullen er onderwerpen aan bod komen zoals het afscheid en de uitvaart, hoe om te gaan met emoties en gevoelens en speciale (gedenk)dagen.

Heb je interesse of wil je deelnemen aan ‘Ik Rouw’ voel je vrij om me een mailtje te sturen of telefonisch contact op te nemen.

WAAR EN WANNEER
Vijf bijeenkomsten verspreid over september, oktober en november 2022
Tijdsduur: 2 tot 2,5 uur (data en tijden volgen)
Kosten:  €87,50 (5 x €17,50)
Locatie: Het Gele Huis
Begeleiding: Olga van Gils

Update 5 september 2022: De groep is vol.

Er zijn al een aantal aanmeldingen voor een volgende groep, nadere informatie volgt.